Råd

Få et brukervennlig og praktisk kjøkken med enkle grep

Å velge kjøkken er ingen lek, det finnes et uendelig antall design og oppsett å velge mellom. Dessuten er det selvfølgelig viktig å huske på alle smarte detaljer som kan skjules inne i skuffer og skap. Et generelt råd er å komme med ønsker og drømmer til en profesjonell kjøkkenkonsulent, men det er også mulig å gjøre noe forarbeid selv.

Velg en kjøkkenleverandør som tilbyr valgfrihet og kvalitet

Kjøkkenprosessen begynner gjerne med en bred inspirasjonsfase, men etter hvert er det nødvendig å velge leverandør. Da lønner det seg å velge en etablert produsent. AUBO Kjøkken, les mer om selskapet, har en rekke forhandlere over hele Norge.

Husk på at det er mulig å skreddersy en mengde forskjellige egenskaper ved et kjøkken, for eksempel når det gjelder form på benkeplate, eller farger på fronter.

Velg løsninger som du faktisk vil bruke i hverdagen

Hvis du har et kjøkken med roterende hyller i hjørneskapet, da er du sannsynligvis klar over at det ikke er en løsning som passer for alle. I noen hjem er det kanskje helt topp, men i andre blir det et sted der ting blir borte og glemt. Det er viktig å huske på slike faktorer når du velger kjøkkenet, hver familie er til syvende og sist helt unik.

Vær også forsiktig med å la design gå foran brukervennlighet og enkelhet. I noen tilfeller vil disse egenskapene overlappe, for eksempel vil glatte fronter uten håndtak også være enkle å rengjøre. I andre sammenhenger vil noen designelement kunne være upraktiske. Det er for eksempel ikke nødvendigvis optimalt å velge en ømfintlig benkeplate hvis det er mye aktivitet på kjøkkenet.

Innebygget komfyr et stykke opp er også et godt eksempel på en løsning som faktisk kan være både visuelt pen, praktisk, sikker og ergonomisk riktig. Vær på utkikk etter slike små detaljer, de kan utgjøre den lille forskjellen som gjør kjøkkenet optimalt.