Råd

Derfor er det så smart med god merking av ting og tang i hjemmet

I de aller fleste norske hjem oppstår det små og store utfordringer som følge av at store og små ting helt enkelt blir borte. Selvfølgelig kommer det aller meste til rette etter hvert, men det hjelper lite hvis man finner bilnøkkelen noen dager for sent. Da kan faktisk merkelapper og etiketter fra Ikast etikett være en god hjelper.

Gi alt en fast plass – da blir det enklere å holde orden

Merking av for eksempel klær, sko, vannflasker og andre småting gir mening i barnehagen og på skolen, der både barn og ansatte ofte må prøve å finne eieren til små og store ting. Hjemme handler det kanskje ikke i like stor grad om å finne riktig eier, formålet kan heller være å matche ting med et fast sted. Med etiketter fra Ikast etikett kan du for eksempel merke tingene til et familiemedlem med navn, og så merke tilhørende hyller eller bokser med det samme navnet.

Systematisk merking fører til at man ikke trenger å gjette når man skal rydde ting inn i skuffer, skap, bokser og hyller. Det kan høres ut som en liten detalj, men det gjør faktisk jobben mye enklere.

Det du har solgt, gitt bort eller resirkulert trenger du ikke å merke

Hvis det høres overveldende ut å merke «alt» i hjemmet ditt, kan det være at du har alt for mange ting. Det bør ikke være noen overraskelser, for eksempel har norske barn i snitt flere hundre leker å holde orden på.

Hvis du får gjennomført en skikkelig opprydding blir det mye enklere først å merke og så rydde basert på det nye systemet. Husk på først å selge det som har verdi, så gi bort det som fortsatt kan brukes og så til slutt resirkulere og gjenvinne det som kan bli til nye fine ting. Da blir merkejobben også mye enklere.